Loading...

Ως εμπνευστής και συνδημιουργός του πνευματικού δημιουργικού Οίκου ΕΛΛΩΔΙΑ παρέχω νομική στήριξη ως ενεργός Δικηγόρος, Μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών αρχαιότερου και πολυπληθέστερου επιστημονικού Συλλόγου της Ελλάδας στον Άρειο Πάγο και το Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Συμβουλίου της Ευρώπης. Προσφέρω έγκριτες επιστημονικά νομικές υπηρεσίες τόσο στον Πνευματικό Δημιουργικό Οργανισμό ΕΛΛΩΔΙΑ/ELLODIA όσο και σε οποιοδήποτε συνεργαζόμενο το επιθυμεί. Τυγχάνω διδάκτωρ του Πανεπιστημίου των Παρισίων Παρίσι ΧΙ με Κρατική Διατριβή (Doctorat d’Etat) στο Δημόσιο Διεθνές Δίκαιο και ειδικότερο στο θέμα «Η Επιτροπή Διεθνούς Δημόσιας Διοίκησης των Ηνωμένων Εθνών», 1989, 559 σελίδες…

Δίδαξα και διδάσκω επί σειρά δεκαετιών το διεθνές δίκαιο με έμφαση στο δίκαιο του πολέμου, τα ανθρώπινα δικαιώματα και τα κυριαρχικά δικαιώματα των κρατών, σε κορυφαία ελληνικά και διεθνή πανεπιστήμια, όπως το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, τη Νομική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, τη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Παρίσι XI, την Εθνική Σχολή Δημόσιας Διοίκησης, το Διπλωματικό Τμήμα της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Διοίκησης, την Εθνική Σχολή Ασφαλείας της Αστυνομίας και όλες της Σχολές του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης, τη Στρατιωτική Σχολή των Ευελπίδων και πλήθος άλλων τριτοβάθμιων Ιδρυμάτων στην Ελλάδα και το εξωτερικό σε όλες της Ηπείρους..

Έχω πραγματοποιήσει πληθώρα διαλέξεων σε Ελληνικά και Διεθνή Ινστιτούτα και Πανεπιστημιακές Σχολές Σκέψης.

Το συγγραφικό μου έργο ανέρχεται σε περισσότερα από 20 επιστημονικά βιβλία και περισσότερα από 30 λογοτεχνικά βιβλία στο χώρο της ποίησης, του μυθιστορήματος και του θεάτρου.

Διαθέτω διεθνή εμπειρία έχοντας χρηματίσει διεθνής εκλογικός παρατηρητής στα πλαίσια των Ηνωμένων Εθνών, της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Οργανισμού για την Ασφάλεια και Συνεργασία στην Ευρώπη, επιθεωρώντας διεθνείς εκλογές στην Αιθιοπία του Μέλες Ζενάουι (1992), στην Καμπότζη του Πρίγκιπα Νοροντόμ Σιχανούκ το 1993, στο Πακιστάν της Μπεναζίρ Μπούτο το 1993 σε συνεργασία με τον υπηρεσιακό Πρωθυπουργό Μοήν Κερέσι, στη Νότια Αφρική του Νέλσον Μαντέλα το 1994, στην Μοζαμβίκη το 1994, στην Ακτή Ελεφαντοστού το 1995, στην Αλβανία το 1997 και το 2009.

Παράλληλα εκπροσώπησα τη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων ως Καθηγητής Διεθνούς Δικαίου σε Διεθνή συνέδρια των καθηγητών των χωρών μελών του ΝΑΤΟ. 

Τέλος ευτύχησα να ταξιδέψω σε περισσότερες από 100 χώρες του πλανήτη ως ερευνητής, παρατηρητής και ταξιδευτής γνωρίζοντας τα νομικά τους συστήματα και τον τρόπο σκέψης τους.

Τέλος ως επιστημονικό Συνεργάτης και μέλος του Διοικητικού Συλλόγου του Φιλολογικού Συλλόγου Παρνασσός οργάνωσα και οργανώνω διεθνή επιστημονικά συνέδρια στην Ελλάδα και το εξωτερικό με θεματολογίες το Μέγα Αλέξανδρο, τη Θράκη, το δίκαιο του Πολέμου, τα ανθρώπινα δικαιώματα, τις γενοκτονίες κ.α. Το πρόσφατο βιβλίο μου με τίτλο «Ουκρανοποίηση του Διεθνούς Δικαίου 33 ερωταποκρίσεις για ένα αδελφοκτόνο πόλεμο» πρόκειται να κυκλοφορήσει από τις εκδόσεις ΕΛΛΩΔΙΑ και να αναρτηθεί ηλεκτρονική στην παρούσα ιστοσελίδα στα ελληνικά, ρωσικά και αγγλικά. 

Κεντρικό μου σύνθημα κατά ελαφρά παράφραση του μυθιστορήματος των αθλίων με του Βίκτωρος Ουγκώ με κεντρικό ήρωα το Γιάννη Αγιάννη «η πόρτα του παπά και του Δικηγόρου οφείλει να παραμένει ανοικτή επί εικοσιτετραώρου βάσεως σε κάθε δοκιμαζόμενο συνάνθρωπο». Μπορείτε συνεπώς να χτυπήσετε την πόρτα μας μέρα και νύκτα. Εγώ και οι συνεργάτες μου θα είμαστε εκεί ξάγρυπνοι και θα σας περιμένουμε αρωγοί σε οποιοδήποτε νομικό ή ανθρώπινο πρόβλημά σας. 

Quick Navigation
×