Loading...
ΠΡΩΤΗ ΕΚΔΟΣΗ ΤΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟΥ ΟΙΚΟΥ ΕΛΛΩΔΙΑ

ΤΙΤΛΟΣ «ΙΕΡΕΣ ΠΑΡΑΚΑΤΑΘΗΚΕΣ ΑΠΟ ΤΗ ΓΕΝΕΤΕΙΡΑ ΜΟΥ ΧΑΝΔΡΑΣ (ΚΑΜΠΑΪΚ) ΟΡΕΣΤΙΑΔΟΣ ΕΒΡΟΥ» ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΠΡΕΣΒΥΤΕΡΟΥ π. ΧΡΗΣΤΟΥ ΣΤΑΜΑΤΙΟΥ ΓΕΩΡΓΟΥΛΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟ ΟΙΚΟ «ΕΛΛΩΔΙΑ» ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ ΣΤΑΜΑΤΙΟΥ ΓΕΩΡΓΟΥΛΗ

Ήρθε στη δημοσιότητα η εναρκτήρια πρώτη έκδοση του Νεοσύστατου Πνευματικού Δημιουργικού Οίκου «ΕΛΛΩΔΙΑ» του Χρήστου Σταματίου Γεωργούλη που περιλαμβάνει το βιβλίο του Συνεπωνύμου και επίσης Συνονόματου παππού του Πρωτοπρεσβυτέρου π.Χρήστου Σταματίου Γεωργούλη με τίτλο «Ιερές Παρακαταθήκες από τη γενέτειρά μου Χανδράς (Καμπαίκ) Ορεστιάδος Έβρου» με πρόλογο του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κκ. Ιερονύμου.

Το νεοεκδοθέν πόνημα που αποτελεί καρπό διάπυρης αγάπης και προσφοράς του δημιουργού του, ο οποίος συμπλήρωσε 51 συναπτά έτη διακονίας της Ορθοδοξίας, περιλαμβάνει 520 μεστές σελίδες, που αναφέρονται σε γεγονότα τα οποία του διηγήθηκαν οι πρόγονοί του ή έζησε ο ίδιος μέσα σε χαλεπούς καιρούς δια πυρός και σιδήρου διερχόμενος με διαδοχικούς πολέμους, πείνα και ανέχεια, αλλά και εξέχουσες δημιουργικές στιγμές στη σύγχρονη εποχή..

Ειδικότερα γίνεται μνεία στη Βυζαντινή περίοδο κατά την οποία η γενέτειρά του σφαγιάστηκε στο βωμό των επεκτατικών διαθέσεων των Οθωμανών, με αποτέλεσμα οι λιγοστοί 7 διασωθέντες κάτοικοι να διαφύγουν σε γειτονικό δάσος να δημιουργήσουν 7 καλύβια από τα οποία προέκυψε ο γόνιμος σπόρος της ίδρυσης του Οθωμανικού Καμπαίκ και της μετεξέλιξης του μεταοθωμανικού σε σύγχρονο χωριό με το όνομα Χανδράς.

Από τις σελίδες του Βιβλίου παρελαύνουν οι Βυζαντινοί ημών αυτοκράτορες και Οικουμενικοί Πατριάρχες με λεπτομερή ονομαστικό κατάλογο ενός εκάστου, οι Μητροπολίτες της Θεοσώστου Ιεράς Μητροπόλεως Διδυμοτείχου Ορεστιάδος και Σουφλίου και οι Ιερείς και Ιεροψάλτες του Χανδρά, άξιοι διάκονοι του λόγου του Υψίστου ένας προς ένας ξεχωριστά.

Ιδιαίτερη μνεία γίνεται στην ίδρυση της Εκκλησίας του χωριού στον όνομα του Πολιούχου της της Αποτομής της Κεφαλής του Αγίου Ιωάννου Προδρόμου στα παμπάλαια χρόνια με το σύγχρονο Ιερό Ναό που χτίστηκε από του Χανδριώτες λιθαράκι λιθαράκι εκ θεμελίων και τις εξαίσιες αγιογραφίες του από την αγιογράφο Σοφία Παπάζογλου.

Ειδικότερη εξονυχιστική αναφορά γίνεται στα ήθη και έθιμα του χωριού, τις σχέσεις με τα γειτονικά οθωμανικά και χριστιανικά χωριά, τον πολιτικό βίο του χωριού με πλήρη ονομαστική αναφορά στους Πρωθυπουργούς της χώρας και Βουλευτές και Υπουργούς του Νομού Έβρου από της Ιδρύσεως του Ελληνικού Κράτους το 1830 και από της ελευθέρωσης και ενσωματώσεως της Θράκης το 1920.

Δεν παραλείπει ο συγγραφέας να τονίζει ότι ευγνωμονεί τον Ύψιστο Θεό τόσο για τη διάσωση της ιδιαίτερης πατρίδας του όσο επίσης και του δημιουργικού Ιερατικού του Έργου επί 52 συναπτά έτη στο τιμόνι της τοπικής του Ενορίας αφήνοντας ιερή παρακαταθήκη στις μελλούμενες γενιές την Ορθόδοξη Ρωμαίϊκη πίστη και γλώσσα του Γένους των Ρωμιών.

Το βιβλίου διανθίζεται από 250 έγχρωμες φωτογραφίες και αποτελεί φωτεινό οδηγό εγκυκλοπαιδικού αποθησαυρίσματος για κάθε ενδιαφερόμενο που επιθυμεί να μυηθεί στα ιερά άδυτα της Ορθοδοξίας και της Ρωμιοσύνης.

Ο Πνευματικό Δημιουργικός Οίκος ΕΛΛΩΔΙΑ παραμένοντας πάντοτε στη διάθεσή σας στεγάζεται στην οδό Φειδίου 14-16 7ος όροφος με τηλέφωνα 6907154352 και 6993316984 και  E mail  st.georgoulis@gmail.com και www.geoellodia.gr

ΔΕΥΤΕΡΗ ΕΚΔΟΣΗ

Πνευματικού Δημιουργικού Οίκου ΕΛΛΩΔΙΑΣ

Τίτλος «ΑΛΕΞΑΝΔΡΩΔΙΑ =ΜΕΓΑΛΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΩΔΗ» με συνεκδότη τις εκδόσεις Μένανδρος

Εξεδόθη πρόσφατη το δεύτερο πνευματικό πόνημα της ΕΛΛΩΔΙΑΣ που αποτελεί ποιητικό πόνημα του Δρ Σταματίου Γεωργούλη.

Ο Συγγραφέας ευνοημένος από το προνόμιο να έχει ταξιδέψει σε όλες τις χώρες που ο Αλέξανδρος βασιλεύς της Μακεδονίας και των Πανελλήνων διέσχισε σε μια ατέρμονη πορεία 40.000 σχεδόν χιλιομέτρων σε 13 μόλις χρόνια, συνέγραψε το ποιητικό αυτό δημιουργικό έργο που αποτελείται από 99 (33Χ3) δεκάστιχες ωδές με κάθετη ακροστιχίδα ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ σε όλες τις στροφές και καθολική ομοιοκαταληξία σε όλους τους στίχους , γραμμένες στους ιστορικούς τόπους της Αλεξάνδρειας μυθικής-ιστορικής πορείας όπως Σίβα, Αλεξάνδρεια, Παλαιστίνη, Συρία, Ινδία (σημερινό Πακιστάν) και αλλού μεταφέροντας το μήνυμα ότι ο δικός μας Αλέξανδρος ο Έλληνας Μακεδόνας παντού όπου πέρασε άφησε το φωτεινό στίγμα του πολιτισμού, της θρησκείας και της ισοπολιτείας σαν παρακαταθήκη παγκόσμια πολιτιστική κληρονομιά της ανθρωπότητας όπως ομόθυμοι ομολογούν κορυφαία συγγραφείς στην Περσία (Ιράν), Ινδία, Συρία ακόμη και στη μακρινή Ιαπωνία, η οποία επισήμως παραδέχεται ότι 4 θεότητες των Ιαπώνων είναι απομίμηση των Θεοτήτων του Μεγάλου Αλέξάνδρου οι οποίες έχουν ενσωματωθεί στο Ιαπωνικό εορτολόγιο/θεολόγιο δια μέσου του ελληνιστικού ΙνδοΒακτριανού Βασιλείου της Γκαντάρας στο σημερινό Αφγανιστάν/ Κίνα στο οποίο βασίλεψε ο θρυλικός επίγονος του Αλεξάνδρου Μένανδρος ο Δίκαιος ή Μιλίντα Πάνχα των Ινδών.

Στα πλαίσια αυτά πραγματοποιήθηκε επιστημονικό συνέδριο στον Φιλολογικό Σύλλογο Παρνασσός στις 16 Ιουνίου 2022 με θέμα Ιχνηλατώντας το μέγιστο των Στρατηλατών της ιστορίας Αλέξανδρο με ομιλητές κορυφαίους επιστήμονες της Ελλάδας. Το συνέδριο αυτό σχεδιάζεται να πραγματοποιηθεί κατόπιν ενδιαφέροντος της Πρεσβείας του Ουζμπεκιστάν στην Ιταλία/Ελλάδα στην Τασκένδη το Νοέμβριο του 2022 με θέμα «Αλέξανδρος Ρωξάνη πολιτιστική γέφυρα Ασίας Ευρώπης δια μέσου του σημερινού Ουζμπεκιστάν (Σογδιανή-Βακτριανή), δεδομένου ότι η μοναδική επίσημο σύζυγος του Αλεξάνδρου και μητέρα του μοναδικού νομίμου διαδόχου της αχανούς του Αυτοκρατορίας υιός του Αλέξανδρος ο Δ’ καταγόταν από εκεί, υπό την αιγίδα της Πρεσβείας με την στήριξη του Επίτιμου Προξένου του Ουζμπεκιστάν στην Αθήνα κ. Ξενοφώντος Λαμπράκη.

Το βιβλίο διατίθεται από τον Πνευματικό Δημιουργικό Οίκος ΕΛΛΩΔΙΑ οδός Φειδίου 14-16 7ος όροφος τηλέφωνα 6907154352 και 6993316984 και E mail και st.georgoulis@gmail.com και ιστοσελίδα www.geoellodia.gr

Αφήστε μια απάντηση

Quick Navigation
×